t' Loohof, Voorburg

Met de sloop van een kantoorpand is de laatste fase van een herstructurering van een 60-er jaren stadswijk afgerond. Door de nieuwbouw is een betere verhouding tussen gestapelde en grondgebonden woningen ontstaan. Middels de materialisering en massa wordt een overgang gemaakt tussen de bestaande bouw en nieuwbouw.

Dit complex is zodanig ontworpen dat het mooi aansluit op de omgeving. Een wat hoger blok met appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen  tegenover een rij met lage eengezinswoningen.Deze blokken staan met elkaar in verbinding via een grote transparante entree. Die biedt toegang tot twee lage hoektorens met kleinere stadsappartementen met balkonnen. Aan de achterkant van het complex bevindt zich de ingang naar de overdekte parkeergarage. Het complex is kenmerkend om het gebruik van houten lamellen die het complex  een heel open karakter geven.

Soort project Eigen ontwikkeling
Omschrijving 35 woningen inclusief overdekt parkeren 35 plaatsen
Totale oppervlakte 5.200 m2
Investering 6.000.000 euro
Looptijd medio 2009
Architectenbureau Linea architecten
Links Dit project op Architectenweb
http://www.architectenweb.nl/aweb/projects/project.asp?PID=10283