Hogeschool van Amsterdam

Het gebouw Leeuwenburg is oorspronkelijk ontworpen als kantoorgebouw. Het huidige gebruik, studiecentrum, leidt tot een hogere bezetting als dat waar gebouw en installaties voor ontworpen zijn. Dit is de oorzaak van de klimaatklachten in het gebouw. Hierom is door de HvA een Pilot project uitgevoerd om de luchtkwaliteit te verbeteren. HerenBouw heeft in 2 maanden tijd de liggende planvorming aangepast en de uitvoering van alle werkzaamheden verzorgd.

Het project van circa 4.000 m2 strekte zich uit over 4 verdiepingen. Er zijn inpandig 2 ruimtes omgebouwd tot technische ruimtes waar 2 Luchtbehandelingskasten geplaatst zijn. De additionele lucht wordt middels tubes in de verschillende studieruimtes toegevoegd.

Omschrijving Luchtkwaliteit verbeteren
Totale oppervlakte circa 4.000 m2
Looptijd juni - augustus 2012
Investering 1.000.000 euro